Březen, ještě tam budem ...

22. březen 2011, Ze života

Člověk nemusí být zrovna génius aby přišel na to, že to spisování trošku flákám. Nevím čím to je, ale ten březen je nějakej hluchej - teda ne že by jiné měsíce poslední dobou byly nějak obzvlášť plodné. Když tak koukám tak za uplynulý rok jsem nebyl zrovna tvořivej. Nějak se nemůžu srovnat s tím, že jsem prostě línej až to hezké není - ostatně kdo dneska není línej, když musí přes den makat a řešit všemožný, jak by řekl Petr J., tchořoviny. Co se života kolem týče, tak se toho zas tolik neudálo. V práci máme novou kolegyni - PR manažerku - k tomu se vyjadřovat nebudu (znáte to, etickej kodex), k tomu napíšu víc až budu pracovat jinde ;-) K politice neříkám nic, to je akorát na nasrání (důchody a DPH, co k tomu dodat) a svět v globále jedna katastrofa vedle druhé (Japonsko a Kadáfí).

No ale abych aspoň k nějakému tématu dneska zafilozofoval, tak bych si vzal na mušku hlavního hygienika ČR. Před nějakým tím rokem byl velký boom automatů na mléko, které nám přinášely čerstvé a neupravené mléko přímo od krav. Kdo to mléko jednou zkusil a něco z něho vařil, tak už nechtěl jiné pít, protože tohle bylo fakt "hustý". Hygiena se ovšem nechala hned slyšet o tom jak je to nezdravé a že to může obsahovat to a ono a že bysme mohli onemocnět (nevím, pil jsem ho půl roku a nic se mi nestalo). Po tomhle hoaxu se všichni chytli za hlavu a přestali mléko z automatu kupovat a radši si v obchodě koupili odtučněný vývar. Některým mlékomatům klesl odběr o 70%, což musí být zákonitě likvidační (taky že jo, mlékomat a laminátová kráva už v Kunovicích u pošty nejsou). Teď naše média prozměnu rozpoutávají bublinu s rybičkama Garra Rufa, které se používají při léčbě lupénky a jiných kožních chorob a provádí něco na způsob peelingu (pro neznalé jemné odstraňování odumřelé kůže). Na konci té reportáže, kde ty rybičky vychválili jak jsou šikovné, neopoměli dodat, že hlavní hygienik už zahájil kampaň proti používání těchto rybiček, protože je to nehygienické a můžou přenášet nemoci. Doufám, že na to zase někdo skočí a tato přírodní kůra bude odsouzena k zániku stejně jako čerstvé mléko z automatu nebo osahávání rohlíků v samoobsluze. Jsem zvědavý co nebo koho si hygiena vezme na mušku příště.

Komentáře






kubajz

23. březen 2011, 09:41

hlavni hygienik skodi - smrdi

Hona

17. květen 2011, 16:02

K tem rybyckam bych mel pripominku. Jednoho kvetnoveho vikendu jsem jel do Prahee a na Vaclavaku byli asi 3 thajske masazni salony, kde nabizeli ozobavani rybickama. Nic proti tomu nemam, ale kdyz si zakaznik musi sednout primo za sklo u vstupu a vsichni na nej cumi z ulice, tak bych to asi nezkousel :-) bylo tam vic divaku nez na muzikale Kat Mydlar od Majkla Dejvida:-)