Podzimní update dashboardu

29. říjen 2012, Hračičky

Před nějakým tím měsícem či dvěma jsem psal o tom co nového nás čeká na XBOXu. Po nějakém čase co jsem byl zaneprázdněn prací jsem Xko opět spustil a první co na mě skočilo bylo potvrzení aktualizace firmwaru. Chvilku jsem si počkal při dovnloadu a pak to přišlo. Pár novinek na dashboardu. Jako první je tu možnost si připíchnout do jedné sekce oblíbené média. Také došlo ke zvýšení rychlosti celého dashboardu, protože občas se mi to docela sekalo v sekci "Social". Teď je to podstatně svižnější. Největší a nejzásadnější peckou je ovšem aplikace Internet Explorer, takže to co měl Playstation už pomalu v základu je teď dostupné i uživatelům XBOXu (samozřejmě je to podmíněné vlastnictvím GOLD účtu). Jediné co xbox IE neumí jsou flash animace, ale to není žádnej zásadní problém. Zkoušel jsem to na pár stránkách a zobrazení je ťip ťop a to včetně podpory javascriptu a ajaxu. Dalším překvapením byla podpora klávesnice připojené přes USB. Dřív mi to nefungovalo, nevím jestli to bylo tím, že to neuměla aktuální verze systému nebo tím, že tato klávesnice je od Microsoftu, ale světe div se, adresa a formuláře jdou zadávat i s pomocí klávesnice. Jediná pruda je, že se stále zobrazuje virtuální klávesnice na obrazovce. Třeba to v dalším update půjde vypnout - nebo vypnou podporu klávesnice. Tímto počinem jsme tedy v onom sociálním a relaxačním surfování ve stavu kdy si poradíme i bez notebooku či tabletu, pomineme-li celkovou spotřebu obou zařízení něco pod půl kilowattou a drobnou neskladností tohoto kompletu.

Když jsem u té sekce hračičky, tak nemůžu nevzpomenout Black Mesu na PC, kterou mám již téměř dohranou. Výborný remake starého Half Life v Source enginu a hlavně úplně zdarma. Nikdy jsem tolik nepozoroval svůj herní vývoj jako na této hře, protože originál HL1 jsem hrál několik měsícu a tohle mám projítý za pár dní v odpočinkovém mezičase mezi programátorskýma směnama. Přesto ovšem klobouk dolů, protože se jedná o free a amatérský projekt (taky jsme na něj čekali 8 let).
U her ještě zůstanu - schválně jsem zkoušel nový XCOM: Enemy Unknown jak na PC tak na XBOXu a jsem pozitivně překvapen tím, že na Xku je to výborně hratelné a dokonce mi to přijde zábavnější než na PC. Tak mě napadlo, že by vůbec nebylo od věci mít krom aplikace IE na Xku dostupný taky DOSBox, ale to už bysme po Microsoftu chtěli asi hodně ...

iebox.png
Dlaždice? Tak jistěže ...

Komentáře